Tutorial : Cara Nak Privatekan Blog

Gadis Kidal Berceloteh...
15/10/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v

Heypp  . Hari tu , ada sorang neyy , tanya Lyssa macam mana nak privatekan blog.
Maksud PRIVATEKAN BLOG tuh samalah dengan tak nak bagi orang bukak blog kita pada masa yang tertentu !
 Lyssa bagi contoh ! Misalnya , kalau seseorang tuh nak edit blog diorang ke kan ?
Sementara tuh , korang boleh lah Privatekan blog korang tuh kejap .
Tapi , jangan PVT lama sangat ! takot orang ingat kita dah tak guna blog pulak :)

Nak tahu cara nya ? Senang je :)

1. Log in > Dashboard > Setting > Permission

2. Then  , bila klik pada permission akan keluar macam ni kan :

 

3. Tick pada Only Blog Authors

4. Then , Tekan macam Lyssa tunjukkan dekat bawah ni ha :

 
5. Then , blog korang dah tak boleh VIEWS oleh other people :)

Tapi , bila nak open balik . Tick pada Anybody balik ok ?

Good Luck ! Selamat Mencuba =)
  
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

28 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
October 15, 2011 at 8:25 PM delete

THANX KAK ! Tuto niyy yg kte tgu-2

avatar
emeliena
AUTHOR
October 15, 2011 at 8:33 PM delete

terimass sis lyssa (:
lama tak meh komen kat sini.
sehat ?

avatar
F A T I N
AUTHOR
October 15, 2011 at 8:40 PM delete

salam , hai kak lyssa !!
hehe, akhirnye ... ade jugak tuto ni , dah lame dah fatin nak privatekan blog tok smentara tapi tak tau mcm mane . muaheheh .
thanks kak lyssa . :)

avatar
intan suraiya
AUTHOR
October 15, 2011 at 8:43 PM delete

kaka lyssa , tw x cmne nk #ofline facebook , tp mse tuh kta online ~ ?

avatar
AbgFeroZ
AUTHOR
October 15, 2011 at 8:47 PM delete

jangan la private kan.. macam mane nak skodeng gmbar awek2 cute kat blog :)~

avatar
Mira Amirudin
AUTHOR
October 15, 2011 at 9:04 PM delete

hai lyssa!
thanks for sharing :)

avatar
L
AUTHOR
October 15, 2011 at 9:36 PM delete

huhu.. belog ku bukan lagi privasi.. ngeh3..

nk tawu nikmat dunia? mehla bacer..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/10/6-nikmat-dunia.html

avatar
Iz-Z
AUTHOR
October 15, 2011 at 10:45 PM delete

Dapat jugak tuto nih ! Thanks Kak Lyssa !!

avatar
ArSha
AUTHOR
October 15, 2011 at 11:03 PM delete

salam , kak lysa . ten's 4 the tuto . akak , mcm mane na hide snow , atau yg lain2 kua dkt blog ? serabut lha . .

avatar
October 15, 2011 at 11:31 PM delete

sys lyssa...mcm mne nak buat ade gmbar icon tepi nme org yg commnt tu??yg mcm sys lyssa tu...pless...x twu lhaa...='(

avatar
Ku Azhar
AUTHOR
October 15, 2011 at 11:34 PM delete

makcik...cmne nk privatekan lagu kt blog org lain? hehehe...maksudnye klau kita xnk dengar dah... :p

avatar
Shaz Xyviica
AUTHOR
October 16, 2011 at 2:07 AM delete

Lyssa! nanti if you online, check your inbox dekat your facebook yang untuk edit blog tu eh. sebab tadi i ada hantar message kat situ :)

avatar
October 16, 2011 at 3:52 AM delete

salam , sis lyssa , tlg la syue , syue da anybody kn belog syue , tpi membe syue xbole nk tgk pon .. huhu ..
cmne??

avatar
Farah Idrina
AUTHOR
October 20, 2011 at 7:28 PM delete

tq kak :) hehe .. mmg ada HAJAT ank privatekan blog .. huhu

avatar
Eiqa Nur
AUTHOR
October 25, 2011 at 4:27 PM delete

akak..TQ tauw..tapi ..mcm mne nak private kan untuk seorang je?? tapi yg lain msih boleh view..

avatar
idah_unic
AUTHOR
November 3, 2011 at 5:23 PM delete

assalamualaikum.
terima kaseh cik lyssa ^^,

avatar
fy
AUTHOR
December 15, 2011 at 1:36 PM delete

kak lyssa mcm mne ni page element yg ade add a gadget sye punye tak bole bkk laa

avatar
Aliah Sweetie
AUTHOR
December 16, 2011 at 5:16 PM delete

Salam Kak Lyssa bole tnjuk kan Tuto cara nak buang entry yg kita salah buat.. ?? hehehe pliss Kak Lyssa.. tq.. :-)

avatar
kecik saje
AUTHOR
January 15, 2012 at 10:54 AM delete

sis lyssa ..
macam mne pulak kalau kite uat "Only people I choose " pulak ? hanya orang yg terpilih jea kea bole tengok .

avatar
January 23, 2012 at 12:39 AM delete

hebat la akak punya blog......berguna!
@Aliah Sweetie

avatar
NURIZZATI :D
AUTHOR
February 10, 2012 at 4:48 PM delete

Akak , macam mana kalau kite nak bagi semua orang baca except stalker ? tak nak bagi stalker saye masuk . please reply secepat mungkin , nnty akan jadi bertambah teruk :)

avatar
February 19, 2012 at 2:42 PM delete

salam . kak lisaa .. macam mana nak private kan postt kat blogg ehh ?puasmencari =,= . hihih . ^^

avatar
March 18, 2012 at 7:20 PM delete

akak follow blog nim
http://secretnames-nureifa.blogspot.com/

avatar
Mohd Shah
AUTHOR
November 26, 2012 at 12:54 AM delete

Great Site I Love This Site,Beautiful Template's Great Tutorial's Great Design's And All Feature's :-)
Free Blog

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers