Tutorial : Letak Post Terkini Di Blog

Gadis Kidal Berceloteh...
23/10/2011

.Assalamualaikum !

Peacee ^_^v

Heyy , Pakcekk  . Makcekk !
Lyssa 'in da house . haha .

Macam biasa lah . Ada je benda baru dalam blog Lyssa neyy ,
mulalah orang nak tanya itu ini . eehee~
Baru - baru niyh , Lyssa letak "My Secrets For This Week" kan ?

Okeey . Kalau tak paham apa benda tuh , boleh rujuk bahagian bawah sekali .

Contoh , ini dia :


Korang boleh letak banyak mana post terkini korang dalam blog .
Macam Lyssa letak 12 link post terkini . Korang nak letak jugak ? JOM !!


1. Log in > Dashboard > Design > Add A Gadget 

2. Klik bahagian Featured macam kat bawah ni :


3. Scroll ke bawah , dan cari "Recent Post" !

4. Ada kan ? Klik situ , dan Fill in apa yang patot .

5. Sudah ? Tekan SAVE !

6. Kalau nak kedudukan nya di bawah macam Lyssa, just tarikkan dari sidebar ke bawah post.

OK . Itu je yang Lyssa nak share ! 
SELAMAT MENCUBA ^_^v
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

30 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Ku Azhar
AUTHOR
October 23, 2011 at 3:38 PM delete

hey makcik! hehehe....gud2 :)

avatar
Cik Nurul
AUTHOR
October 23, 2011 at 3:38 PM delete

tq adek lyssa yg comel... =)

avatar
Boboi Boy
AUTHOR
October 23, 2011 at 3:41 PM delete

Terima Kasih sis lyssa comel :)

avatar
Anna Dania
AUTHOR
October 23, 2011 at 3:54 PM delete

thanks Lyssa...
tutorial yg ni lah Anna tgu2... :)

avatar
Juliet_iRa~"
AUTHOR
October 23, 2011 at 4:32 PM delete

wah..thankss..
nice tuto..:D

avatar
faizah nadia
AUTHOR
October 23, 2011 at 4:52 PM delete

hi jom join contest http://superkanakkanak.blogspot.com/2011/10/contest-aku-dan-kawan-sticky-post.html

avatar
Are_Rull
AUTHOR
October 23, 2011 at 5:47 PM delete

mcm mana nk buat PAGE fb mcm lyssa tu??da try buat..tp x jdi..de comment kt entri tu..tp lyssa blum respon..huhuhu please ajr =(

avatar
IttyLayang
AUTHOR
October 23, 2011 at 5:55 PM delete

huhuuh...thankz kak Lyssa...love youlah....mmmuahahhah!!!hehheh..
(jgan marah)

avatar
'yAnA' Cute
AUTHOR
October 23, 2011 at 6:34 PM delete

tu diaa...cun la kak lysa..hehe ^_^

erm,ade kak lysa cmne nak wt scroll old entry tuh?? yana nk wt jgk tp xtau cmne..cm susa jea..

avatar
SyazMira
AUTHOR
October 24, 2011 at 2:20 AM delete

Tengs . But , cbe tgk blog syaza neh . Okay keh law wt cmneh ? Law ta okay , cner nak ketengah an ? Ta phm kaq lyssa ckp sidebar uh:DD

avatar
IraBungaMelor
AUTHOR
November 1, 2011 at 11:42 AM delete

Camne yea nak tukar dari guna template ke design/layout?

avatar
Mya aiera
AUTHOR
December 6, 2011 at 9:55 PM delete

@Qaireena Erlysa
Kak lisa , asal kat blog sy ade ayt template sst ats stiap post ? cane nak hilngkan ek ? :(

avatar
Pink Lavender
AUTHOR
December 8, 2011 at 9:07 PM delete

salam lyssa...

minta tlg blh??
sbb akak xjumpa2 nape blog akak tak tunjuk last entry yg akak post

cerite nyer:

kawan akak la..dia letak blog akak dlm list blog dia la..tp kat blog dia tunjuk entry yg akak dah post lama.
nape xtunjuk latest entry yg akak post yer??blog tunjuk header entry yg bulan lps nyer..

thanks lyssa kalau dpt bantu akak..

avatar
March 1, 2012 at 12:05 PM delete

x rety lha nk edit !
ajar

avatar
March 13, 2012 at 11:42 AM delete

Kalau pakai template mcm mana pulak ye ?

avatar
mselim3
AUTHOR
January 3, 2013 at 1:08 PM delete

Terima kasih atas tutorial nie k...

mselim3

pls :moga sukses dalam apa jua bidang yang diceburi....

avatar

Google+ Followers