Tutorial : Letak RSS @ Atom Feed Dalam Blog

Gadis Kidal Berceloteh...
18/10/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v

Heyyyy .~
Sejak belakangan nih kan , ramai jugak lah yang tanya Lyssa ..
Macam mana nak letak link entri orang lain dalam blog kita.
Oke ! Itu nama nya , REE atau Atom Feed .
Nak tahu apa benda tuh , ada lyssa letak di atas entri Lyssa :) 
Yang macam ni :

 

Tahu kan ? Nak belajar buat jugak ??
Mana nak tahu , ada yang nak letak link entri LyssaSecret ni ke ? 
Ehemmm ~ Ehemmm ~ Perasan dahh . hahahaha ^_^v

Ok , if nak belajar . Jom ! Senang je :)

1. Log in > Dashboard > Design > Add A Gadget 
2. Korang scroll ke bawah . Ada tak benda nih :

 

3. Now , klik perkataan Feed tuh ?

4. Fill in macam Lyssa :)

 
5. Then , akan keluar macam ni kan ? Tekan je SAVE !


6. Kalau FEED tuh ada dia sidebar , tarik or drag dia ke atas entri , atau letak di bahagain bawah ok ? :)

7. Then , TEKAN SAVE ! ^_^

Oke  , SELAMAT MENCUBA ! :)

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

26 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Faqihah Husni
AUTHOR
October 18, 2011 at 7:14 PM delete

Wa'alikumussalam.
I'm the first commenter? YEAAH!
Kak Lyssa pandaai! n COMEL.

Hihi. Doakan Kihah boleh jawab exam :)

Reply
avatar
Nur Syarafina
AUTHOR
October 18, 2011 at 7:23 PM delete

Kak lyssa cmne nk anuhkan chatting hide? ps-2 nk buat blog cm kak lissa? pleasE!

Reply
avatar
Ahmad Uzair
AUTHOR
October 18, 2011 at 7:55 PM delete

wah innity..haha..
nk gak

Reply
avatar
October 18, 2011 at 8:29 PM delete

Yeahh !!
Dah jadi..Thanks Lyssa yg cute ! ^_^

Reply
avatar
October 19, 2011 at 1:54 AM delete

owh.. camtu.. hehee.. nk letak blog saperlah nie.. hik3.

Reply
avatar
October 19, 2011 at 3:15 PM delete

sis kenapa x jadi mcm sis punya ?
x comel pun yg saya buat !
hope u can help me

Reply
avatar
October 19, 2011 at 5:10 PM delete

tak jadi pun..dier jadi bende lain, tak same mcm lyssa punyer..

Reply
avatar
GeeGee
AUTHOR
October 23, 2011 at 8:58 PM delete

akak, leyh tak bg center benda nih, I mean tajuk post dea tue ? leyh x ?

Reply
avatar
Aini
AUTHOR
November 25, 2011 at 4:20 PM delete

nape x jd..dye jd len x mcm akq nyela yg ade design tue..plz ajarkan..^^

Reply
avatar
fara
AUTHOR
December 5, 2011 at 7:00 PM delete

kak , nape takk jdii r ? diaa jdii pnjang brjelar .

Reply
avatar
Mowmoy
AUTHOR
December 9, 2011 at 2:32 PM delete

kak lyssa, saya letak link blog lyssa boleh x??

Reply
avatar
Mrs.Secret
AUTHOR
February 6, 2012 at 11:45 AM delete

akak lyssa . . itew letk dlm blog itew aeyh! ! . . arap akk tk kisah . . hehex ! ! .. tq for tuto . .syg akk <3

Reply
avatar
ratu zuleyqha
AUTHOR
February 23, 2012 at 8:31 PM delete

lyssa, tumpang tanya..
kenapa tak keluar new entry eh?
yang keluar semua tajuk2 yang lame jek.. huhu
boleh tolong ??

Reply
avatar
roza
AUTHOR
February 25, 2012 at 6:02 PM delete

i get it ...tq dik lyssa

Reply
avatar
Gegirl
AUTHOR
February 26, 2012 at 3:20 PM delete

hai , kak lissa thankss coz ajar mcm mner nk letak rss @ atom kat blog ..

hehe .. rajin2 lah jengah blog saye (http://gegirl-gegirlsblog.blogspot.com)..
masih baru lagi dalam dunia blogger ni ..:)) ...

Reply
avatar
Siti Rohaida
AUTHOR
February 27, 2012 at 9:16 PM delete

NK LETAK ENTRY LYSSA KT BLOG SYS...
THANKS YA

Reply
avatar
Izz_Zaty
AUTHOR
March 16, 2012 at 11:15 PM delete

Dah jadi lah sys Lyssa ! Wahh , thanks yerpp !

Reply
avatar
April 15, 2012 at 8:14 PM delete

kak lyssa nape atom feed x jd macam kak pon?nak buat background kat belakang tu pon tak jadi..arap bley tlong...nway tenx for doing this tutorial..it helps me a lot..=)

Reply
avatar
May 21, 2012 at 6:14 PM delete

macam mana nak centerkan kak Lyssa???

Harap akak dpt explain lagi. :)

Reply
avatar
July 1, 2012 at 1:56 PM delete

thnx...tp nape tak secantik cm lyssa punye yee..mm..
ayu ltk link lyssa dlm blog saya..:)) hihi..

Reply
avatar
along_anim
AUTHOR
August 5, 2012 at 3:24 PM delete

salam...
lyssa knape sy wat xjdi cm lyssa puye...die jd len la..
plezz help me

Reply
avatar
Eyka DS
AUTHOR
May 17, 2013 at 2:57 PM delete

Akak, boleh ke taruk link blogspot member kat feed url tu? kenapa takley ek? dia tulis invalid url :/

Reply
avatar
Earninspire
AUTHOR
July 1, 2013 at 10:43 PM delete

URL feed untuk blogspot, dapetnya dari mana ya?

Reply
avatar