Info : Kebaikan Membaca Comment dan Memberi Comment Di Blog

Gadis Kidal Berceloteh...
09/10/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v

Haii Semua . Ehem ~ Ehem ~
Seriously , terasa lama gila takk buat tips/info segala bagaii .
Errr ~ Maybe terkering otakk kot ? Tadi , baru dapat idea nak bagi sedikit info tentang :

 " KEBAIKAN MEMBACA KOMEN DAN MEMBERI KOMEN DI BLOG " 

Lyssa nak tanya ni ? Korang pernah ke , bagi comment dekat entry orang lain ?
Pernah ke , korang belek balik entry - entry yang korang comment tuh?
Korang pernah ke , baca apa yang orang lain comment ?

Okeyy . Kalau pernah , memang bagus lah kan !
Sebab , ada baaanyak kebaikannya taw , bila kita membaca dan memberi comment !
Nakk tahu , apa kebaikannya ? JOM !!


KEBAIKAN MEMBACA KOMEN !

1. Ilmu Di Dada Bertambah Menjadi 763468 kali ganda !
Kenapa pulak , Lyssa cakap macam tuh kan ? Ye lah .. Mana tak nya . Contoh lah kan , korang Comment satu Entry tu , tetiba pulak , ada orang lain comment dekat entry tuh . korang pun baca . Tak ke , ilmu tu akan bertambah ? Walaupun sedikit , tapi , kalau dah ada orang lain ADD information , korang dapat jugakk pengetahuan lebih ! ^^

2. Dapat Melihat Idea-Idea Bernas Bloggers
Oh , yeah .. yeah ~ Bila korang membaca Comment kan , tak kira lah daripada Entry korang ker , atau entry orang lain . Korang juga dapat menilai idea bernas para bloggers . And korang jugak dapat tahu di mana kesalahan korang . Rakan bloggers pun , jangan pulak menyombong nak bagi komen dengan orang taw ? Setakat baca je , tapi , tak komen .. hmm . Tak syiokk kan ?



KEBAIKAN MEMBERI KOMEN !

1. Dapat "BACKLINK"
Yupp . I know lah . Tak semua blog yang bagi backlink kepada seseorang yang meninggalkan komen . Ye takk ? Ada jugakk sesetengah blogger yang mghargai orang yang meninggalkan komen dengan memberi mereka link do follow . So , makin backlink , memang lagii bagus lah kann ? Tapi enn . jangan pulak korang SPAM taw ? hihokk . Banyak bloggers tak suka ! ^^


2. Dapat tingkatkan Traffic ~
HEHE  . Lyssa suka yang ini ! Oke . macam mana pulak Lyssa kata , boleh tingkatkan traffic ?
Yupp . Oke . Contohnyer kan , sambil-sambil korang comment dekat entry orang . Sambil-sambil tu jugak , korang boleh lah tempekkan link entry korang dekat situ . Mana nak tahu kan , kot - kot orang lain terbaca Tajuk Entry yang menarik ker , diorang pun terus akan ke blog korangg. Ye takk ? Lagi bagus kalau korang jadi 1st Commentor ? hehexx~



3. Dapat Berkongsi Ilmu Dengan Orang Lain.
Ok . Kalau benda ni , mesti semua tahu kan ? Alahaii . jangan lah kedekut ilmu taik idung masin punya ! Luahkan ! Lontarkan ! Apa-apa info yang korang tahu . hehe . Ini jugak , untuk memanfaatkan kepada bloggers lain jugak . Ye takk ? Makin banyak ilmu yang korang kongsi , makin bertambah lah ilmu korang tuh . HAHA . Ehh , ape yang aku merepek nih . Cakap tunggang terbalik . hehek~
 
HEE . Oke , DONE ! 
So , korangg ! Selamat Meninggalkan Comment ! :) hekehek~


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

83 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
I K A :)
AUTHOR
October 9, 2011 at 12:20 PM delete

yup , betul tu sis :)
ika selalu gak cmmnt2 ni . ^^

avatar
Sis Nunu Fafa
AUTHOR
October 9, 2011 at 12:23 PM delete

bagus tips yg kak lyssa bagi

avatar
October 9, 2011 at 12:24 PM delete

tengkiuu sebab share dengan kitorang.. ^^

avatar
October 9, 2011 at 12:25 PM delete

tengkiuu sbb share dkt reader..

avatar
Cik Azizah
AUTHOR
October 9, 2011 at 12:25 PM delete

yup..lagi banyak kita berkongsi lagi bnyak juga kita dapat bertukar2 pendapat dan idea yg bernas kan..setiap org ada pndangan tersendri melalui entry itu..:)

avatar
dia itu saya
AUTHOR
October 9, 2011 at 12:26 PM delete

tips yg begitu indah dan yg paling menarik...

avatar
October 9, 2011 at 12:27 PM delete

tengkiuu sbb share dgn kitorang...

avatar
October 9, 2011 at 12:27 PM delete

tengkiuu sbb share dgn kitorang...

avatar
October 9, 2011 at 12:28 PM delete

tengkiuu sbb share dgn kitorang...

avatar
k''N
AUTHOR
October 9, 2011 at 12:28 PM delete

betul th betull heeeee. ~

avatar
eyda zainudin
AUTHOR
October 9, 2011 at 12:28 PM delete

haa !! betul betul :D #hehe

avatar
Addin
AUTHOR
October 9, 2011 at 12:30 PM delete

addin drop comment sini :) ada banyakkebaikan bila beri respon . suka bila ada orang respon post kita kan..

avatar
October 9, 2011 at 12:31 PM delete

@I K A :)
hehe . bgus lah tuh.. selalu2 lah comment dekat blog akak taww ?

avatar
Phat
AUTHOR
October 9, 2011 at 12:32 PM delete

setuju....sangat setuju

avatar
October 9, 2011 at 12:32 PM delete

@Cik Azizah

yupp . setuju tuh sis ! ehee . selalu2 lah komen entry Lyssa taw ?

avatar
October 9, 2011 at 12:32 PM delete

@k''N

hehe . baca ke takk tuh ?:)

avatar
October 9, 2011 at 12:33 PM delete

@eyda zainudin

ehee . baca tajuk je , apa ? haha~

avatar
October 9, 2011 at 12:34 PM delete

@Addin

yupp . itu semstinya .. tambah2 , bila kita komen kat entry org .. then , owner blog reply balikk . best kan ?

avatar
mishnurlin
AUTHOR
October 9, 2011 at 12:40 PM delete

tapi saya jenis pemalu nak komen-komen ni..??? macam mane ek..?? :)

avatar
October 9, 2011 at 12:43 PM delete

@mishnurlin

hehehe . lah . kenapanak malu pulakk ^^

avatar
UmmiSyuhada'
AUTHOR
October 9, 2011 at 12:44 PM delete

KOMEN...hahahah :) ye la kan...Thanks 4 d info kak lyssa :)

avatar
Saiful Zaini
AUTHOR
October 9, 2011 at 12:46 PM delete

lyssa, saya setuju sgt dgn entry yg ni... saya pun sedang berusaha untuk baca n komen cerita2 terbaru rakan2 blogger yg lain.. cuma masa x berapa nak mengizinkan sgt.. tapi ada masa, insyaAllah... :)

avatar
October 9, 2011 at 12:54 PM delete

tapi kan, klau coment orang tu dah banyak sangat, terus malas nk komen sebab gerenti orang tu tak bace punye..apatah lagi nak singgah...

avatar
October 9, 2011 at 1:00 PM delete

Tengs 4 da info lyssa.. hehe.. :)

avatar
nurinqist
AUTHOR
October 9, 2011 at 1:00 PM delete

YES ! u `r right dear :)

avatar
nurinqist
AUTHOR
October 9, 2011 at 1:00 PM delete

YES ! u `r right dear :)

avatar
Sis Nunu Fafa
AUTHOR
October 9, 2011 at 1:05 PM delete

kak lyssa bagi lh tips lagi

avatar
October 9, 2011 at 1:09 PM delete

Yee, saye sngt setuju dgn kak Lyssa yg comei ni :D

avatar
October 9, 2011 at 1:11 PM delete

wahh.. ade benda tersembunyi disebalik perkataan 'ehem ehem' tu lahh.. haha..

btw, nice info!

avatar
Cik Nurul
AUTHOR
October 9, 2011 at 1:13 PM delete

sgt setuju dgn Cik Lyssa! heee

suke bw sebab blog mereka cantik2! banyak info dapat...

kalaw bw InsyaAllah akan letak komen. =)

avatar
October 9, 2011 at 1:14 PM delete

@Saiful Zaini

hee.. yupp . memang lah , semua orang mana de masa . tambah pulak , org yg dah bekerja . tak gitu ? Tak pe . at least , kita ada jugak komen dengan orang kan ? tak payah menyombong sudahh . kan ?

avatar
October 9, 2011 at 1:15 PM delete

@NiGhTiNaNgLe_FARA

yupp . yg itu memang btol lahh kan . ahaa . susahh gakk kalau mcm tuh ^^

avatar
October 9, 2011 at 1:16 PM delete

@Miss AliffAiman

ehee . terima kasih . BTW , akk tak chomeyy pun taww ?

avatar
October 9, 2011 at 1:16 PM delete

@♥ zatieebayim ♥

hehe . awak sorang je , yg perasan ada bnda tersembunyi tuh . hehe.

avatar
cik aisha
AUTHOR
October 9, 2011 at 1:35 PM delete

betoi sangat2 apa yg lyssa nyatakan tu...dr tak taw jd taw bila baca entry org dan lbh taw bila ada xtra info yg pengomen bg...;)

avatar
October 9, 2011 at 2:05 PM delete

kak lyssa , cne nk copy semua yg akak suruh buat stepstep die tu eh ?

avatar
... ^^
AUTHOR
October 9, 2011 at 2:31 PM delete

hi kak lisa.. wah.. dasyat2! bwu bout 2 jam da ramai gle comment akk.. :)

avatar
... ^^
AUTHOR
October 9, 2011 at 2:31 PM delete

hi kak lisa.. wah.. dasyat2! bwu bout 2 jam da ramai gle comment akk.. :)

avatar
sis92
AUTHOR
October 9, 2011 at 2:48 PM delete

sis lagi suka orang komen daripada hanya folo..
wee klu sudi jom join segmen ptama sis :)

avatar
nuyuLL_deyLa
AUTHOR
October 9, 2011 at 3:38 PM delete

kak lyssa, .camne nux wat
@(nme owng uh)
hehe ,fhm x ea ??

avatar
MiSz fiFiEyQa
AUTHOR
October 9, 2011 at 4:35 PM delete

betul tu lyssa..kita kena la give n take...bile datang time rajin tu..saya suke sgt komen entri orang..hehe..

avatar
Deq's Qienz
AUTHOR
October 9, 2011 at 5:18 PM delete

ok noted thanx madam lysa:)

avatar
Nazura Naa
AUTHOR
October 9, 2011 at 6:51 PM delete

yang nie mmg sgt setuju...huhu..tq lysa...byk bagi tips kan..hehe

avatar
October 9, 2011 at 8:20 PM delete

Assalam, ermmmm, b2l gak apa yng Lyssa ckp erk...huhuhuh... Apalah salahnya komen sikit jerkan... Lyssa pun taulah kan orng skang nie mlas... iya kah?... fikir2kan lah....huhuhu... yng baek jdikan teladan , yng buruk plak jngn di ikut plak...huhuhu..

avatar
October 9, 2011 at 8:26 PM delete

betul2 ... jom follow erin sape2 yg blm follow

avatar
Paris Lipton
AUTHOR
October 9, 2011 at 9:34 PM delete

nice la lysa surihani...hikkk

avatar
Q E Q E N
AUTHOR
October 10, 2011 at 12:37 AM delete

Salam.
Betul ape lyssa cakapkan tu.
Selain kita dpt ilmu,
kita jugak dpt kawan baruu.
Haa,
Merapatkan silaturrahim kan.
Ukhuwah sesama insan,
InsyaAllah
<33

avatar
October 10, 2011 at 2:27 AM delete

kdang2 suka komen2. tp kdang2 dok syok bce smpai lpe na komen.. hehe

avatar
Alia Syaza :)
AUTHOR
October 13, 2011 at 6:14 PM delete

hee, ni yg nak komen nih !

avatar
cik gayah
AUTHOR
October 14, 2011 at 12:20 AM delete

betol la lyssa...boleh tmbahkan ilmu di dada nie....thnkx 4 d info...suke la blog nie...huhuhu...

http://ituinisanasiniaku.blogspot.com/

avatar
I-da
AUTHOR
October 17, 2011 at 12:13 PM delete

Setuju sangat Lyssa... Appreciated others if you want to be appreciate...(^_^)

avatar
era kecik
AUTHOR
October 23, 2011 at 10:50 AM delete

suka suka suka entry nih.. hehehe

avatar
Kyra D'
AUTHOR
January 22, 2012 at 9:57 AM delete

hehe.betul,betul,betul..

avatar
cweet pinky
AUTHOR
January 30, 2012 at 12:21 PM delete

hehe~~ btol larrr , sapa y mls komen tuh rugi lagik pown law kitew saling brbalas komen , kitew bole jdk rpt jgk , heee

avatar
March 14, 2012 at 4:37 PM delete

yer2,,betoi ape akk ckap..hehhe

avatar
nurul
AUTHOR
June 15, 2012 at 10:53 PM delete

nice entry.. :) stuju sangat

avatar
Lia Abdillah
AUTHOR
July 7, 2012 at 2:38 PM delete

Yep . Lia setuju sgt dgn ape yg sys bgitau . Btw, follow blog Lia ok? Hrp2 sys nk follow blog Lia yg x seberapa .. Follow and visit blog . Lia sure sys akn jdi VIP utk blog Lia . K tengs fr da tips . hope sys dpt tulis byk lgi .. ameen .. love Lia utk sys Lyssa .. :)

avatar
August 21, 2012 at 1:13 AM delete

BETOL3 TU LYSSA .. AKAQ SOKONG 1001% .. THENX BG TIPS NI .. BLOGG AKAQ UN TRAFIK DOWN GILE2 .. ^_-

avatar
Zati DeNan
AUTHOR
November 13, 2012 at 1:35 PM delete

thanks bg sharing ni.sangat membantu sy ^_^

avatar
December 16, 2013 at 5:11 PM delete

Idea cun :D jemput dtg blog saye :)Ade entry eksperimen misteri :D

avatar
January 5, 2014 at 11:34 AM delete

betul tu..sedang kan 1 komen je pun mampu membuatkan traffic blog kita meningkat..

avatar
March 26, 2014 at 2:38 AM delete

Perkongsian yang sangat menarik lysa. Memang tengah cari idea pun, bagaimana nak upkan pengomen yang bakal menjadi prospek. :)

Jemput datang blog saya yer. Banyak perkongsian tips-tips kecantikan dan kesihatan seisi keluarga.

http://KedaiVitaminFatimah.Wordpress.Com

avatar
September 4, 2015 at 7:47 AM delete

sekarang ni saya tgh usaha untuk komen ke semua blog yg saya lawati. kite dapat kenal blogger2

avatar
Perawat Sihir
AUTHOR
October 26, 2016 at 11:37 PM delete

Assalamualaikum lyssa,

Tak dinafikan amalan memberikan komen ni memang membantu dari banyak segi. Salah satunya macam yang lyssa cakapkan tu, meningkatkan pelawat ke blog kita.

Kalau kita ada sertakan borang form untuk mereka tinggalkan database (emel dan nama), itu lagi bagus. Kalau kita nak buat promosi produk kita, sekurang-kurangnya kita dah ada target prospek.

avatar

Google+ Followers