Tutorial : Cara Nak Delete Blog

Gadis Kidal Berceloteh...
16/10/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v

Haipss korangg ~
Okeyyy .
Semalam , Lyssa ada terima request dari sorang blogger nih ..
Dia tanya Lyssa , Macammana nak DELETE BLOG ?

OH ! Tidakkk . Ishk ! Ishk ! Kenapa sampai nak delete blog pulak ?
Tok sah :) Rugi ooo . Nanti , delete - delete menyesal pulak kan ?

Tapi tak pe lah , awak tanya .. Saya buatkan jugak :)
Tapi , hope awak tak delete . hekhek~

1. Log in > Dashboard > Setting > Basic 

2. Then , klik pada "Delete Blog" !

3. Contohnya maca kat bawah nihh :)

 

Ok . Nanti  ,blog korang akan terdelete lah :)

Orait . Selamat Mencuba ^^v 

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

50 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
aliaa arina
AUTHOR
October 16, 2011 at 7:34 AM delete

salam kaka :)
alia nak ucap thanks sgt sbb tutorial kaka byk membantu time aliaa nk buat blog ni :)
alhamdulillah , boleh jugak buat
thanks kaka

Reply
avatar
Dyla Adlina
AUTHOR
October 16, 2011 at 8:14 AM delete

erk ? delete blog ? memang tak patut... hehehe..

Reply
avatar
Nana
AUTHOR
October 16, 2011 at 8:41 AM delete

HI kak lyssa camana nak buat header yg cantik eh kalau takde photoshop iphoto boleh ke ?

Reply
avatar
CIKPUAN SRI
AUTHOR
October 16, 2011 at 2:10 PM delete

Tengs Lyssa ...u r helping me much
>.< .. btw gemokgemokcupcake masih ada ... btw tengs once again :)

Reply
avatar
Mish eika :)
AUTHOR
October 16, 2011 at 2:51 PM delete

satu ary t mesti nak delete gak :)

Reply
avatar
YASMIN :)
AUTHOR
October 17, 2011 at 4:44 PM delete

Nasib kak lyssa gi tau .. Memang dah lupa dah ni

Reply
avatar
AkuTracy
AUTHOR
October 17, 2011 at 5:02 PM delete

ada masa nanti tracy akan delete blog..isk isk isk....:'(

Reply
avatar
October 18, 2011 at 1:14 PM delete

tq lyssa..sbnr nyer kt yg request bende ni kat lyssa dlm fb hr tuh..ade blog lme dh x pakai..sbb tu nk delete..=)

Reply
avatar
dirahsumax
AUTHOR
October 25, 2011 at 9:07 AM delete

kak nk tukar background camne boleh tukar tak

Reply
avatar
Nurul Athirah
AUTHOR
November 22, 2011 at 10:00 PM delete

kak lyssa kalau dah delete taak blog
,nak undelete blog tuh blk boleh tak?

Reply
avatar
AZZA SAMM
AUTHOR
December 13, 2011 at 9:12 PM delete

salam kak lyssa..law kite delete blog kite kan..ape jdik pd follower kite??ilang sume ke ataw ade yg tersisa???

Reply
avatar
~pzah~
AUTHOR
December 20, 2011 at 4:57 PM delete

akak. thanks sbb buat tuto nih..lupa dh..xnak pakai blog lg dh.. mls, hehe xD

Reply
avatar
February 6, 2012 at 5:29 PM delete

Kak Lyssa. Mcm mne nk delete attribution 'powered by blogger'?

Reply
avatar
Cik E .
AUTHOR
February 26, 2012 at 9:23 PM delete

Dah delete . Terpaksaaaaaaa . TT^TT
Tenkiu .

Reply
avatar
March 2, 2012 at 3:00 PM delete

slm akk sye nk tnye cmne nk ltk html ek?? sye x pndi hihi :)

Reply
avatar
Nurul Aisyah
AUTHOR
March 12, 2012 at 7:06 PM delete

yes...saya mmg ada blog nak delete..
thank you :)

Reply
avatar
Adam Zailani
AUTHOR
March 18, 2012 at 9:34 PM delete

akk tolong balas nan cepay ye kak
sye ade blog tapi kan blog sye tu gne blog skin,then tertukar kepade blog biase yg sgt sgt sgt buruk,,so semue kod yg sye edit dulu ilag lah kan???mcm mane nk ubah balik menjadi blog sin yg lame,,nk nagis lah kak blog buruk,,malu org tgok,,klau tak bole sye nk delete blog tu :(

Reply
avatar
April 5, 2012 at 10:45 PM delete

x leh pn nk delate...x jpe pn step nie...

Reply
avatar
fye-eyqah
AUTHOR
April 19, 2012 at 7:50 PM delete

salam..akk kyta nx tnya skit klu dy punye page lain macam mna ekk..sy ikut tuturiol tu x dpt

Reply
avatar
April 20, 2012 at 10:40 PM delete

macam mana nak active kan balik blog?

Reply
avatar
ain coklat
AUTHOR
May 25, 2012 at 12:35 PM delete

nk tye.dlm akaun blog saya ade 2 blog.sy nk delete satu blog saja.kalau saya delete so akan terdelete 2-2 blog tu ke?

Reply
avatar
June 12, 2012 at 3:34 PM delete

kalau jenis blogger yg baru tu mcm mane erkk ? nak dlete cmane kak ?

Reply
avatar
anyn nahmudin
AUTHOR
June 18, 2012 at 8:58 PM delete

rasenye kalau yg baru tu kene tukar yg lame.pi kat design..lepas tu de simbol mcm skru tu kan, click..pastu click kat old blogger interface plak.ce try..

Reply
avatar
Syahiir Aqil
AUTHOR
November 6, 2012 at 5:53 PM delete

Muahahahaha . Saye dah delete blog saye . Sbb die sengal . Hilang sume bende..........................................................................................................

Reply
avatar
hidop malang
AUTHOR
November 10, 2012 at 12:10 PM delete

x dpt pon akak...klau blog bru cm ne???

Reply
avatar
Todak Manja
AUTHOR
November 16, 2012 at 11:22 AM delete

Thanks Lysa! Alhamdulilah jadi jgk :)

Reply
avatar
eyeda comel
AUTHOR
December 3, 2012 at 2:00 PM delete

kak lyssa.. mcm mne nk letak background baru?? skrg nye da lain la.. huh! pening..

Reply
avatar
Puteri Diana
AUTHOR
December 13, 2012 at 3:28 PM delete

salam kak lyssa...
skrg ni kan blog dah tuka kpd yg baru then dah x bleh nk ke old surface...kalau sblom ni kan bleh, tp skrg dah x bleh dah nk tuka balik ke old surface...so, mcm mn nk delete blog dgn menggunakan yg baru ni? ce kak lyssa buat tuto yg t'baru cara nak delete blog yg baru ni punya! please!

Reply
avatar
shining STAR
AUTHOR
December 16, 2012 at 9:54 PM delete

smekom,akak nak tanya mcm mna nak delete blog pakai dashboard yg baru erh???

Reply
avatar
Shinee :)
AUTHOR
December 27, 2012 at 1:20 PM delete

Akak Sekarang ni dah berubah jadi bole tunjukkan yang baru bole?

Reply
avatar
Rainny Berry
AUTHOR
January 7, 2013 at 5:19 PM delete

yg baru tu.. pg setting ->other -> delete blog

Reply
avatar
Effa Nadia
AUTHOR
January 14, 2013 at 7:46 PM delete

ohh.. cmtue.. lame dh tak buke blog lame sy tu.. terasa malas nak delete sbb x ingat password. haha

Reply
avatar
February 3, 2013 at 4:19 PM delete

salam, akak :) kenapa tak jumpa pun nak delete blogg nie :(

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
February 10, 2013 at 7:52 PM delete

Salam,kak lyssa klau blog tu yg new version nk wat camner.sbb saya baru buat blog(x lah baru sgt start thn 2011)ada sbb trtentu saya nk delete blog

Reply
avatar
Snow Pink's
AUTHOR
March 10, 2013 at 3:58 PM delete

x jumpa perkataan delete blog hehe

Reply
avatar
March 28, 2013 at 11:26 PM delete

http://kha11.blogspot.com kalau blog dh lama lupa email cam ne plak?

Reply
avatar
amirulaiman
AUTHOR
May 9, 2013 at 4:58 PM delete

salam,blh x tlg ajarkan saya utk delete blog yg saya punya...versi baru yg tulisan atas wrna oren bkn biru...sy dh cuba tp x jmpa..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
May 17, 2013 at 2:39 PM delete

@amirulaiman

Salam. Saye (F), baru padam blog saya.. Terpanggil plak nak tolong. First, sign in Blogger.com >> Setting >> kat bwh tulisan 'Setting' tu, ada tulis 'Others' , kan? Klik situ tau. Pastu, skroll anak panah ke atas.. Nanti ade tulisan biru, ' Import Blog | Export Blog | ...| Delete Blog|.. lebih kurang camtulah.. Then, klik 'Delete Blog'. Siap! hehe... amacam?

Reply
avatar
May 18, 2013 at 1:13 PM delete

Akak macam mana nak buat crusor cute kak....

Reply
avatar
It Start With A Dot
AUTHOR
June 7, 2013 at 3:54 PM delete

Thanks kak ! Jadi saya nak delete blog .. Tapi , saya delete blog sebab saya punya blog ,, templete bertindih dengan baground .. saye tak reti buang .. So , delete trus . Sje nak kongsi cerita .. :)

Reply
avatar
October 1, 2013 at 4:21 AM delete

ternyata mudah sekali ya untuk delete blog. Thanks :)

Reply
avatar
niniymimiy
AUTHOR
November 26, 2013 at 5:30 PM delete

akak , tak boleh pun .. :'(

Reply
avatar
purple
AUTHOR
November 28, 2013 at 11:45 AM delete

tapi kalu password da hilang??

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
January 10, 2014 at 1:44 PM delete

tak jadi pun -_-

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 11, 2014 at 4:23 PM delete

akak,knp x jadi ea??? saya ader dua blog.. and yg satu tu x aktif, n then saya nk delete blog tapi x leh...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 11, 2014 at 4:23 PM delete

akak,knp x jadi ea??? saya ader dua blog.. and yg satu tu x aktif, n then saya nk delete blog tapi x leh...

Reply
avatar
March 8, 2015 at 7:07 AM delete

info yg sgt berguna, sbb skrg memg tgh cari cara nak delete blog. tq.. :)


tip awet muda

Reply
avatar
December 30, 2015 at 4:59 PM delete

Selamat Petang admin blog.terima kasih atas entry terbaik. Saya banyak belajar dari blog admin.terima kasih

Reply
avatar