Tutorial : Cara Nak Delete Blog

Gadis Kidal Berceloteh...
16/10/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v

Haipss korangg ~
Okeyyy .
Semalam , Lyssa ada terima request dari sorang blogger nih ..
Dia tanya Lyssa , Macammana nak DELETE BLOG ?

OH ! Tidakkk . Ishk ! Ishk ! Kenapa sampai nak delete blog pulak ?
Tok sah :) Rugi ooo . Nanti , delete - delete menyesal pulak kan ?

Tapi tak pe lah , awak tanya .. Saya buatkan jugak :)
Tapi , hope awak tak delete . hekhek~

1. Log in > Dashboard > Setting > Basic 

2. Then , klik pada "Delete Blog" !

3. Contohnya maca kat bawah nihh :)

 

Ok . Nanti  ,blog korang akan terdelete lah :)

Orait . Selamat Mencuba ^^v 

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

50 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
aliaa arina
AUTHOR
October 16, 2011 at 7:34 AM delete

salam kaka :)
alia nak ucap thanks sgt sbb tutorial kaka byk membantu time aliaa nk buat blog ni :)
alhamdulillah , boleh jugak buat
thanks kaka

avatar
Dyla Adlina
AUTHOR
October 16, 2011 at 8:14 AM delete

erk ? delete blog ? memang tak patut... hehehe..

avatar
Nana
AUTHOR
October 16, 2011 at 8:41 AM delete

HI kak lyssa camana nak buat header yg cantik eh kalau takde photoshop iphoto boleh ke ?

avatar
CIKPUAN SRI
AUTHOR
October 16, 2011 at 2:10 PM delete

Tengs Lyssa ...u r helping me much
>.< .. btw gemokgemokcupcake masih ada ... btw tengs once again :)

avatar
Mish eika :)
AUTHOR
October 16, 2011 at 2:51 PM delete

satu ary t mesti nak delete gak :)

avatar
YASMIN :)
AUTHOR
October 17, 2011 at 4:44 PM delete

Nasib kak lyssa gi tau .. Memang dah lupa dah ni

avatar
AkuTracy
AUTHOR
October 17, 2011 at 5:02 PM delete

ada masa nanti tracy akan delete blog..isk isk isk....:'(

avatar
October 18, 2011 at 1:14 PM delete

tq lyssa..sbnr nyer kt yg request bende ni kat lyssa dlm fb hr tuh..ade blog lme dh x pakai..sbb tu nk delete..=)

avatar
dirahsumax
AUTHOR
October 25, 2011 at 9:07 AM delete

kak nk tukar background camne boleh tukar tak

avatar
Nurul Athirah
AUTHOR
November 22, 2011 at 10:00 PM delete

kak lyssa kalau dah delete taak blog
,nak undelete blog tuh blk boleh tak?

avatar
AZZA SAMM
AUTHOR
December 13, 2011 at 9:12 PM delete

salam kak lyssa..law kite delete blog kite kan..ape jdik pd follower kite??ilang sume ke ataw ade yg tersisa???

avatar
~pzah~
AUTHOR
December 20, 2011 at 4:57 PM delete

akak. thanks sbb buat tuto nih..lupa dh..xnak pakai blog lg dh.. mls, hehe xD

avatar
February 6, 2012 at 5:29 PM delete

Kak Lyssa. Mcm mne nk delete attribution 'powered by blogger'?

avatar
Cik E .
AUTHOR
February 26, 2012 at 9:23 PM delete

Dah delete . Terpaksaaaaaaa . TT^TT
Tenkiu .

avatar
March 2, 2012 at 3:00 PM delete

slm akk sye nk tnye cmne nk ltk html ek?? sye x pndi hihi :)

avatar
Nurul Aisyah
AUTHOR
March 12, 2012 at 7:06 PM delete

yes...saya mmg ada blog nak delete..
thank you :)

avatar
Adam Zailani
AUTHOR
March 18, 2012 at 9:34 PM delete

akk tolong balas nan cepay ye kak
sye ade blog tapi kan blog sye tu gne blog skin,then tertukar kepade blog biase yg sgt sgt sgt buruk,,so semue kod yg sye edit dulu ilag lah kan???mcm mane nk ubah balik menjadi blog sin yg lame,,nk nagis lah kak blog buruk,,malu org tgok,,klau tak bole sye nk delete blog tu :(

avatar
April 5, 2012 at 10:45 PM delete

x leh pn nk delate...x jpe pn step nie...

avatar
fye-eyqah
AUTHOR
April 19, 2012 at 7:50 PM delete

salam..akk kyta nx tnya skit klu dy punye page lain macam mna ekk..sy ikut tuturiol tu x dpt

avatar
April 20, 2012 at 10:40 PM delete

macam mana nak active kan balik blog?

avatar
ain coklat
AUTHOR
May 25, 2012 at 12:35 PM delete

nk tye.dlm akaun blog saya ade 2 blog.sy nk delete satu blog saja.kalau saya delete so akan terdelete 2-2 blog tu ke?

avatar
June 12, 2012 at 3:34 PM delete

kalau jenis blogger yg baru tu mcm mane erkk ? nak dlete cmane kak ?

avatar
anyn nahmudin
AUTHOR
June 18, 2012 at 8:58 PM delete

rasenye kalau yg baru tu kene tukar yg lame.pi kat design..lepas tu de simbol mcm skru tu kan, click..pastu click kat old blogger interface plak.ce try..

avatar
Syahiir Aqil
AUTHOR
November 6, 2012 at 5:53 PM delete

Muahahahaha . Saye dah delete blog saye . Sbb die sengal . Hilang sume bende..........................................................................................................

avatar
hidop malang
AUTHOR
November 10, 2012 at 12:10 PM delete

x dpt pon akak...klau blog bru cm ne???

avatar
Todak Manja
AUTHOR
November 16, 2012 at 11:22 AM delete

Thanks Lysa! Alhamdulilah jadi jgk :)

avatar
eyeda comel
AUTHOR
December 3, 2012 at 2:00 PM delete

kak lyssa.. mcm mne nk letak background baru?? skrg nye da lain la.. huh! pening..

avatar
Puteri Diana
AUTHOR
December 13, 2012 at 3:28 PM delete

salam kak lyssa...
skrg ni kan blog dah tuka kpd yg baru then dah x bleh nk ke old surface...kalau sblom ni kan bleh, tp skrg dah x bleh dah nk tuka balik ke old surface...so, mcm mn nk delete blog dgn menggunakan yg baru ni? ce kak lyssa buat tuto yg t'baru cara nak delete blog yg baru ni punya! please!

avatar
shining STAR
AUTHOR
December 16, 2012 at 9:54 PM delete

smekom,akak nak tanya mcm mna nak delete blog pakai dashboard yg baru erh???

avatar
Shinee :)
AUTHOR
December 27, 2012 at 1:20 PM delete

Akak Sekarang ni dah berubah jadi bole tunjukkan yang baru bole?

avatar
Rainny Berry
AUTHOR
January 7, 2013 at 5:19 PM delete

yg baru tu.. pg setting ->other -> delete blog

avatar
Effa Nadia
AUTHOR
January 14, 2013 at 7:46 PM delete

ohh.. cmtue.. lame dh tak buke blog lame sy tu.. terasa malas nak delete sbb x ingat password. haha

avatar
February 3, 2013 at 4:19 PM delete

salam, akak :) kenapa tak jumpa pun nak delete blogg nie :(

avatar
Anonymous
AUTHOR
February 10, 2013 at 7:52 PM delete

Salam,kak lyssa klau blog tu yg new version nk wat camner.sbb saya baru buat blog(x lah baru sgt start thn 2011)ada sbb trtentu saya nk delete blog

avatar
Snow Pink's
AUTHOR
March 10, 2013 at 3:58 PM delete

x jumpa perkataan delete blog hehe

avatar
March 28, 2013 at 11:26 PM delete

http://kha11.blogspot.com kalau blog dh lama lupa email cam ne plak?

avatar
amirulaiman
AUTHOR
May 9, 2013 at 4:58 PM delete

salam,blh x tlg ajarkan saya utk delete blog yg saya punya...versi baru yg tulisan atas wrna oren bkn biru...sy dh cuba tp x jmpa..

avatar
Anonymous
AUTHOR
May 17, 2013 at 2:39 PM delete

@amirulaiman

Salam. Saye (F), baru padam blog saya.. Terpanggil plak nak tolong. First, sign in Blogger.com >> Setting >> kat bwh tulisan 'Setting' tu, ada tulis 'Others' , kan? Klik situ tau. Pastu, skroll anak panah ke atas.. Nanti ade tulisan biru, ' Import Blog | Export Blog | ...| Delete Blog|.. lebih kurang camtulah.. Then, klik 'Delete Blog'. Siap! hehe... amacam?

avatar
May 18, 2013 at 1:13 PM delete

Akak macam mana nak buat crusor cute kak....

avatar
It Start With A Dot
AUTHOR
June 7, 2013 at 3:54 PM delete

Thanks kak ! Jadi saya nak delete blog .. Tapi , saya delete blog sebab saya punya blog ,, templete bertindih dengan baground .. saye tak reti buang .. So , delete trus . Sje nak kongsi cerita .. :)

avatar
October 1, 2013 at 4:21 AM delete

ternyata mudah sekali ya untuk delete blog. Thanks :)

avatar
niniymimiy
AUTHOR
November 26, 2013 at 5:30 PM delete

akak , tak boleh pun .. :'(

avatar
purple
AUTHOR
November 28, 2013 at 11:45 AM delete

tapi kalu password da hilang??

avatar
Anonymous
AUTHOR
January 10, 2014 at 1:44 PM delete

tak jadi pun -_-

avatar
Anonymous
AUTHOR
August 11, 2014 at 4:23 PM delete

akak,knp x jadi ea??? saya ader dua blog.. and yg satu tu x aktif, n then saya nk delete blog tapi x leh...

avatar
Anonymous
AUTHOR
August 11, 2014 at 4:23 PM delete

akak,knp x jadi ea??? saya ader dua blog.. and yg satu tu x aktif, n then saya nk delete blog tapi x leh...

avatar
March 8, 2015 at 7:07 AM delete

info yg sgt berguna, sbb skrg memg tgh cari cara nak delete blog. tq.. :)


tip awet muda

avatar
December 30, 2015 at 4:59 PM delete

Selamat Petang admin blog.terima kasih atas entry terbaik. Saya banyak belajar dari blog admin.terima kasih

avatar

Google+ Followers