Home
tutorial
Tips-Tips

16 October 2011

Tutorial : Cara Nak Delete Blog

Gadis Kidal Berceloteh...
16/10/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v

Haipss korangg ~
Okeyyy .
Semalam , Lyssa ada terima request dari sorang blogger nih ..
Dia tanya Lyssa , Macammana nak DELETE BLOG ?

OH ! Tidakkk . Ishk ! Ishk ! Kenapa sampai nak delete blog pulak ?
Tok sah :) Rugi ooo . Nanti , delete - delete menyesal pulak kan ?

Tapi tak pe lah , awak tanya .. Saya buatkan jugak :)
Tapi , hope awak tak delete . hekhek~

1. Log in > Dashboard > Setting > Basic 

2. Then , klik pada "Delete Blog" !

3. Contohnya maca kat bawah nihh :)

 

Ok . Nanti  ,blog korang akan terdelete lah :)

Orait . Selamat Mencuba ^^v 


48 000 orang Pengomen Terhebat !!:

aliaa arina said...

salam kaka :)
alia nak ucap thanks sgt sbb tutorial kaka byk membantu time aliaa nk buat blog ni :)
alhamdulillah , boleh jugak buat
thanks kaka

Dyla Adlina said...

erk ? delete blog ? memang tak patut... hehehe..

Nana said...

HI kak lyssa camana nak buat header yg cantik eh kalau takde photoshop iphoto boleh ke ?

CIKPUAN SRI said...

Tengs Lyssa ...u r helping me much
>.< .. btw gemokgemokcupcake masih ada ... btw tengs once again :)

Mish eika :) said...

satu ary t mesti nak delete gak :)

YASMIN :) said...

Nasib kak lyssa gi tau .. Memang dah lupa dah ni

AkuTracy said...

ada masa nanti tracy akan delete blog..isk isk isk....:'(

Adinda fiQhummie said...

tq lyssa..sbnr nyer kt yg request bende ni kat lyssa dlm fb hr tuh..ade blog lme dh x pakai..sbb tu nk delete..=)

dirahsumax said...

kak nk tukar background camne boleh tukar tak

Nurul Athirah said...

kak lyssa kalau dah delete taak blog
,nak undelete blog tuh blk boleh tak?

AZZA SAMM said...

salam kak lyssa..law kite delete blog kite kan..ape jdik pd follower kite??ilang sume ke ataw ade yg tersisa???

~pzah~ said...

akak. thanks sbb buat tuto nih..lupa dh..xnak pakai blog lg dh.. mls, hehe xD

Nadhirah Zulkafli said...

Kak Lyssa. Mcm mne nk delete attribution 'powered by blogger'?

♥♥EedaSygKamO♥♥ said...

Thanx share kak xDD

Cik E . said...

Dah delete . Terpaksaaaaaaa . TT^TT
Tenkiu .

nurul ain ariena said...

slm akk sye nk tnye cmne nk ltk html ek?? sye x pndi hihi :)

Nurul Aisyah said...

yes...saya mmg ada blog nak delete..
thank you :)

Adam Zailani said...

akk tolong balas nan cepay ye kak
sye ade blog tapi kan blog sye tu gne blog skin,then tertukar kepade blog biase yg sgt sgt sgt buruk,,so semue kod yg sye edit dulu ilag lah kan???mcm mane nk ubah balik menjadi blog sin yg lame,,nk nagis lah kak blog buruk,,malu org tgok,,klau tak bole sye nk delete blog tu :(

Sa'odah Wagimin said...

x leh pn nk delate...x jpe pn step nie...

fye-eyqah said...

salam..akk kyta nx tnya skit klu dy punye page lain macam mna ekk..sy ikut tuturiol tu x dpt

AFIQAH ABDULLAH said...

macam mana nak active kan balik blog?

ain coklat said...

nk tye.dlm akaun blog saya ade 2 blog.sy nk delete satu blog saja.kalau saya delete so akan terdelete 2-2 blog tu ke?

Tan Yen Yoong said...

tak boleh delete pun

eyra bla bla bla # said...

kalau jenis blogger yg baru tu mcm mane erkk ? nak dlete cmane kak ?

anyn nahmudin said...

rasenye kalau yg baru tu kene tukar yg lame.pi kat design..lepas tu de simbol mcm skru tu kan, click..pastu click kat old blogger interface plak.ce try..

Syahiir Aqil said...

Muahahahaha . Saye dah delete blog saye . Sbb die sengal . Hilang sume bende..........................................................................................................

hidop malang said...

x dpt pon akak...klau blog bru cm ne???

Todak Manja said...

Thanks Lysa! Alhamdulilah jadi jgk :)

eyeda comel said...

kak lyssa.. mcm mne nk letak background baru?? skrg nye da lain la.. huh! pening..

Puteri Diana said...

salam kak lyssa...
skrg ni kan blog dah tuka kpd yg baru then dah x bleh nk ke old surface...kalau sblom ni kan bleh, tp skrg dah x bleh dah nk tuka balik ke old surface...so, mcm mn nk delete blog dgn menggunakan yg baru ni? ce kak lyssa buat tuto yg t'baru cara nak delete blog yg baru ni punya! please!

shining STAR said...

smekom,akak nak tanya mcm mna nak delete blog pakai dashboard yg baru erh???

Shinee :) said...

Akak Sekarang ni dah berubah jadi bole tunjukkan yang baru bole?

Rainny Berry said...

yg baru tu.. pg setting ->other -> delete blog

Effa Nadia said...

ohh.. cmtue.. lame dh tak buke blog lame sy tu.. terasa malas nak delete sbb x ingat password. haha

nur ayman 's : ) said...

salam, akak :) kenapa tak jumpa pun nak delete blogg nie :(

Anonymous said...

Salam,kak lyssa klau blog tu yg new version nk wat camner.sbb saya baru buat blog(x lah baru sgt start thn 2011)ada sbb trtentu saya nk delete blog

Snow Pink's said...

x jumpa perkataan delete blog hehe

perniagaan KHA said...

http://kha11.blogspot.com kalau blog dh lama lupa email cam ne plak?

amirulaiman said...

salam,blh x tlg ajarkan saya utk delete blog yg saya punya...versi baru yg tulisan atas wrna oren bkn biru...sy dh cuba tp x jmpa..

Anonymous said...

@amirulaiman

Salam. Saye (F), baru padam blog saya.. Terpanggil plak nak tolong. First, sign in Blogger.com >> Setting >> kat bwh tulisan 'Setting' tu, ada tulis 'Others' , kan? Klik situ tau. Pastu, skroll anak panah ke atas.. Nanti ade tulisan biru, ' Import Blog | Export Blog | ...| Delete Blog|.. lebih kurang camtulah.. Then, klik 'Delete Blog'. Siap! hehe... amacam?

Dayana Batrisya said...

Akak macam mana nak buat crusor cute kak....

It Start With A Dot said...

Thanks kak ! Jadi saya nak delete blog .. Tapi , saya delete blog sebab saya punya blog ,, templete bertindih dengan baground .. saye tak reti buang .. So , delete trus . Sje nak kongsi cerita .. :)

Wahyu Eka Prasetiyarini said...

ternyata mudah sekali ya untuk delete blog. Thanks :)

niniymimiy said...

akak , tak boleh pun .. :'(

purple said...

tapi kalu password da hilang??

Anonymous said...

tak jadi pun -_-

Anonymous said...

akak,knp x jadi ea??? saya ader dua blog.. and yg satu tu x aktif, n then saya nk delete blog tapi x leh...

Anonymous said...

akak,knp x jadi ea??? saya ader dua blog.. and yg satu tu x aktif, n then saya nk delete blog tapi x leh...