Tutorial : Image Link Opacity Versi 2

Gadis Kidal Berceloteh...

.Assalamualaikum ^^

Peace Yo !~

Heyy . Tadi , Lyssa buat entry ini . VERSI 1 punya .
Ini , VERSI 2 !! 

Yang ini pulak , 
Picture kelihatan jelas . Selepas cursor dihala kan ke gambar , 
Automatik akan menjadi kabur :P


1. Log > Dashboard > Design > Edit Html

2. Tekan Ctrl F serentak , dan cari kod ini :

</body>

3. Dah jumpa ? Copy Kod ini pulak :

 .img {filter:alpha(opacity=100); -webkit-transition-duration:.5s; -moz-opacity:1.00; opacity:1.00;} img:hover {filter: alpha(opacity=100); opacity:1.00;}
 
.img:hover {filter:alpha(opacity=60); -moz-opacity:0.6; opacity:0.6;}  

4. Paste di bahagian atas kod  </body>

5. Bila dah siap , SAVE lah ye .

=SELAMAT MENCUBA=
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

22 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
ninaloque
AUTHOR
October 3, 2011 at 3:28 PM delete

haha,k.lisa.jadik suda.shie shie !

avatar
October 3, 2011 at 4:53 PM delete

tutorial Lyssa mmg yg terbaik! :)

eh lyssa, sy ada buat entry utk berterima kasih dekat lyssa. tengok tengok lah ye. i'll appreciate it.

http://zatieebayim.blogspot.com/2011/10/semuanya-kerana-lyssasecret.html

avatar
nur aeisyah
AUTHOR
October 3, 2011 at 5:00 PM delete

kakak , siryes tak jadi . dahh copy paste dahh kod tuh , tapi bila tgk tak jadi apa pon .

avatar
nur aeisyah
AUTHOR
October 3, 2011 at 5:01 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
ArSha
AUTHOR
October 3, 2011 at 5:24 PM delete

salam ,akak ,sy ad masalah lah dengan blog sy .mcm mane na hide mende 2 secret ek contoh mcm snow .kalau tak .nanty kt bwh ad list pjg so burok sgt =( .and mcm mne na tgk sape yg like kite punye blog ?

avatar
♥ rin
AUTHOR
October 20, 2011 at 5:28 PM delete

jadi-2 . .
terima kasih kakak :)

avatar
mahsurie maz
AUTHOR
November 2, 2011 at 9:20 PM delete

kak lyssa . maz da cbe buat tpy npe x jdi ?? =(

avatar
apek santai
AUTHOR
November 18, 2011 at 5:09 PM delete

kak npe asyik tak jdy jer .!!
asl , asl , asl , !!!

avatar
StHzue IEqha
AUTHOR
November 29, 2011 at 1:37 PM delete

akak akak,knapa tak jadi ye ?

avatar
December 12, 2011 at 5:57 PM delete

KAk lYssa....
tolonglaaaa ajarkan buat header mcm kak lyssa tuuuuu....

PLEASEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!

avatar
December 12, 2011 at 5:58 PM delete

Tolonglaaaaa...ajarkan camner nk wat header cm kak lyssa tuuuuuuuuuu

avatar
eika shafika
AUTHOR
December 27, 2011 at 7:22 PM delete

kak lysa,nk mntak tlg la..
blog saye org xleh komen,nk wt acane..??dh puas dh try buat smue..
ttap tak jadi gak.. :'(

avatar
January 2, 2012 at 2:51 PM delete

Saya buat tak jadi pon ?? dua dua tak jadi 1 and 2 :(

avatar
aien
AUTHOR
March 18, 2012 at 1:17 PM delete

kak lysa , nape tak jadi ? :(

avatar
mimiey_saufi
AUTHOR
August 5, 2012 at 12:15 PM delete

x jadi lha kak lyssa..!!~~

avatar
Aida Nasha
AUTHOR
March 4, 2013 at 8:43 PM delete

Akak, ada tak tuto for letak gmbr sebelah menyebelah? Faham kan?

avatar

Google+ Followers