Tutorial : Masukkan Header ke Dalam Blog (For New Bloggers)

Gadis Kidal Berceloteh...

.Assalamualaikum ^^

Haiiyy . Tak tahu nak masukkan header macam mana ?
Yeahh . Lyssa tahu , ada yang tak tahu , sebab banyak jugak new bloggers ni tanya kat Lyssa macam mana nak letak header .

Senang je . 

1. Dashboard > Design > Page Element > Tekan EDIT seperti di bawah :)



2. Then , akan keluar macam ini :


3 . Nanti , ada lah tuh , header kat blog korang :)

*Header pun mempengaruhi blog yang cantik tahu ? =)
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

192 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Yana Halmi
AUTHOR
October 3, 2011 at 2:37 PM delete

assalamualaikum . yana nak letak gambar kat header tapi kenape tak boleh nak center ea ? pening lah :/

avatar
Nur Syazwani
AUTHOR
October 3, 2011 at 10:21 PM delete

sys,,nape sy punye header tak leh transparent??

avatar
October 4, 2011 at 8:17 PM delete

akak , kal0 nak letakk doodles dkt header plak mcm mne ?? :)

avatar
October 5, 2011 at 8:36 AM delete

macam mane nak buat header macam adik lyssa...transparent n cute cmtu...n jadi centre...nampak cantek sgt2 la..

http://syazfida.blogspot.com/

avatar
Mimie Meow
AUTHOR
October 6, 2011 at 11:00 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
Mimie Meow
AUTHOR
October 6, 2011 at 11:03 PM delete

asslamualaikum kak lyssa...sy ada masalah sikit..masa sy tgh upload gmbr untk header sy ada slh tekan dkt remove header dn skrg tmpt sy nk upload header 2 sdh hilang..jdi mcm mane caranya untk sy kembalikan semula header 2?

avatar
HuSnA AkMaL
AUTHOR
October 7, 2011 at 11:00 PM delete

slm kak lyssa . sye dh bt header sndiri tpi tk bleh mas0k . dya kte cm nieh * Your image is corrupt or is in an unrecognised format. * cm mne yea nk bt ?

avatar
October 8, 2011 at 5:21 PM delete

CMNE BUAT KOTAK YANG ADA BUTTERFLY TU..CANTIK

avatar
October 11, 2011 at 9:04 AM delete

akak lyssa , nak tanye , mcam mana akak punye widget header tu ade tertulis 'Remove' ?

avatar
kEyLa oW'owT
AUTHOR
October 11, 2011 at 2:57 PM delete

salam kak.. well,,beyselha.. i'm new in bl0gger.. adq nx ltax pic n als0 title name tat header ats bl0gger adq,, but,,the pr0blem is.. gmbar adq besar.. adq nx gmba nye jdy cm header bl0g kak lysa pye.. kcix jew gmbanye tat sblah title name uw..

here my link if u want 2 see:
http://keylasukasuki.blogspot.com/

*s0ry,,bl0gger adq tax chantex.. still nx kmskinikn..=)

avatar
October 14, 2011 at 12:07 AM delete

kak lyssa,macammane nak masuk header?
headernye cume URL...
nak masukkan url tu kat mane yrk?

avatar
wana anaw
AUTHOR
October 16, 2011 at 2:45 PM delete

salam . mcm mne nak save header tuh? keliru la ;))

avatar
Jie_Rah
AUTHOR
October 16, 2011 at 3:26 PM delete

terima kasih kak lyssa

avatar
nana farzana
AUTHOR
October 26, 2011 at 10:33 AM delete

tenkiue kak lyssa :)
jadii , suka suka

avatar
October 28, 2011 at 7:34 AM delete

nak cuba jgk lah! tq kak lyssa comei ~

avatar
muffin cafe
AUTHOR
November 1, 2011 at 4:59 PM delete

kak lyssa camane nak letak background yg cantik kat blog ? n camane nak dptkan background 2 ?

avatar
muffin cafe
AUTHOR
November 1, 2011 at 4:59 PM delete

kak lyssa camane nak letak background yg cantik kat blog ? n camane nak dptkan background 2 ?

avatar
wewiit aqeela
AUTHOR
November 1, 2011 at 10:25 PM delete

terime kaseh kak lyssa :)

avatar
TaSYa ToMEy
AUTHOR
November 5, 2011 at 12:57 PM delete

wahh ! so simple lha kak lyssa , thank !! ^^

avatar
November 5, 2011 at 7:35 PM delete

Kak Lyssa , knape , bileee sye buadd header tu dy jdy kecikk ?

avatar
November 10, 2011 at 1:05 PM delete

thankiyu ye kak..sekarang blog sy dh cantek

avatar
jaja rizma
AUTHOR
November 12, 2011 at 8:37 PM delete

camne nk wat header cam lissa tuh.. tetiba kuar muka lisa n kata2 lisa tuh.. mtk ajar skit..heee

avatar
n@n@
AUTHOR
November 13, 2011 at 11:57 AM delete

thanx lyssa ..

stiap kali nana lupe cmne nk msuk kn header, nana mesti refer tuto yg lyssa bt ni ..

^__^

thanx so much ..

hope lepas ni tak lupe lagi lah ..

^___^

wink wink !!

avatar
Jo Ann Min
AUTHOR
November 13, 2011 at 3:52 PM delete

kak lyssa,blog semakin canggih gambar tu da x la....susah nak masukkan...hurm..help me....

avatar
mEmeyAngela
AUTHOR
November 13, 2011 at 8:10 PM delete

smekom kak, saya rasa blog saya la plg hodoh kat blog nih xtaw camna nak bgi cantik nih! pusing kepala,, akak mcm mna nak buat anak panah tu ada gambar siap ada kilat2 lagi,, please?? lagi satu masukkan lagu kat blog mcm mna kak? tolong la,,

avatar
saia One
AUTHOR
November 15, 2011 at 2:15 PM delete

kak....mne nk dpt gmba header tu yea? 0.o

avatar
Mia Ain
AUTHOR
November 17, 2011 at 2:12 PM delete

@oPet cHiecHika K.Lyssa sya Ambek Tutorial nie k? sya tulis Credit to Lyssa usah risau hehe~

avatar
nor
AUTHOR
November 18, 2011 at 2:34 PM delete

salam,mintak izin amik gambar yerr...tuk wat header sendiri..

avatar
November 19, 2011 at 2:30 PM delete

kak lyssa ! saya amek satu ~ cantek la header akak buat :)thankss kak.

avatar
Lyana Nabihah
AUTHOR
November 20, 2011 at 11:28 PM delete

Salam, Ana nak letak gmbar kat header, tp mcam mana nak centerkan yer..??? :)

avatar
November 22, 2011 at 12:44 PM delete

kak lyssa ! sye punye gambar besar sgt ? mcm mne nie ?

avatar
ctiey ieqa
AUTHOR
November 23, 2011 at 3:15 AM delete

Haii kak yg cantek :D kenape sya buat header tak leh transparent?? Please :(

avatar
Rie_Anna
AUTHOR
November 23, 2011 at 3:40 PM delete

Assalamualaikum,kak Lyssa,camne nk pelbagaikan ank panah?rie tgk,yg lain,arrow mreka ade aneka bentuk,aiskrim,lolipop n mcm2 lagi...camne nk wat?

avatar
angel of nite
AUTHOR
November 24, 2011 at 1:06 AM delete

hyep! nak tny n nk gtaw . .dah berkali2 wat header cam u ajar . .tp, langsung x menjadi . .tulisan ade atas pic . .hmmm, dah berjuta2 wat pun, still cmtu . .hmmm,cmne nak bagi ilang ek?

avatar
360 story
AUTHOR
November 24, 2011 at 9:37 PM delete

salam , kak lyssa , sy punya edit HTML atau pun JAVA script tade dlm page elements tu lahh , kenapa yea ?
ke sbb sy guna template tu ?

avatar
Aimi
AUTHOR
November 25, 2011 at 4:51 PM delete

macam mana nakk amek header uh dari adobe ?

avatar
Yaya
AUTHOR
November 26, 2011 at 9:59 PM delete

akk sya tk reti 'LANGSUNG' wt header ni leh akk tlg sy tk?

avatar
November 27, 2011 at 12:30 PM delete

mcm mne na msukkan header yg pkai gmba kita sndri . ade link tp na letak kt mne ? huhu . harap dpt ajar .

www.ceritaaymie.blogspot.com

avatar
Hazirah Huda
AUTHOR
November 28, 2011 at 4:01 PM delete

kak lyssa , mcm mne nk letak header gune gambar sndiri?
mcm kak lyssa punye header tuhh .

avatar
December 1, 2011 at 11:20 AM delete

kak ,, saya nak rembat satu ni .. saya buat sendiri tak boley transparent pulak .. still nampak petak2 tu...vidtutor akak saya xbley tgk cz internet lambat gilerr... lgpun pakai broadband je.. erm,, masa edit tu kita kena amix bcground transparent erk ? saya da buat mcm tu tp dye jd putihh..geramnya saya!xretiii :(

avatar
Menjual
AUTHOR
December 2, 2011 at 6:12 PM delete

Lyssa saya org baru.. serta budak baru.. Leh tlg ajarkan camne nak buat header ni.. dah buat tp dia xsama pjg pon.. pening dah nak buat.. nak jadikan dia center..

avatar
kim nyna
AUTHOR
December 2, 2011 at 6:29 PM delete

mcm mn neyh..header taleyh centre

avatar
FefyAndZee
AUTHOR
December 2, 2011 at 10:29 PM delete

lyssa , mcm mane nak bg header tuh center ? :)

avatar
misz aisya
AUTHOR
December 3, 2011 at 2:56 PM delete

Akak Lisa... tolong aisya !! Aisya ta reti na hias blog aisya.. boleh ta akak lisa tolong hiaskan ?? PLEASE... Aisya da ta tau da ny please....

avatar
si oTak kiri
AUTHOR
December 3, 2011 at 4:33 PM delete

salam kak,
hm, saya dh lama buad blog, cuma bru skarang nk blaja.. bengong kan ?
header tu kan .. nape dia x large , mksud saya dia x penuh ruang cam akak.. sorylah saya jahil skit ..
klau akk x kisah jenguklah saya punya blog n tngk problem dia camne .. saya x start posting lagy sbb saya nk blog yg cntik bru start .. if u don't mind ..
please?
http://kakyberangan.blogspot.com/

akk reply ye.. !!

avatar
I LOVE YOU
AUTHOR
December 10, 2011 at 2:10 AM delete

@cik eiyra kak napa bila saya add laman jadi warna kuning , pasto cmne nak wat icon HOME , TUTO , TIPS cm kak to . and cara nak boh tu .
kak tolong ajar kn yea :(

http://eiraaries.blogspot.com/

avatar
umiemimie
AUTHOR
December 10, 2011 at 8:53 PM delete

apew function header tUu ..lol baru join Blogger tak tahu anything ,,ZERO about Blogger , ,

avatar
s'din anuar
AUTHOR
December 11, 2011 at 2:51 AM delete

salam:)
akak nk tanya macamana akak buat (naik lif laju2) alah yg kat belah kanan bawah:)

avatar
amyra AHCR
AUTHOR
December 12, 2011 at 2:08 AM delete

akak,macam mana akak buat naik lif laju2 tuh?? n macm mne akak ltak gmba dkat header tuh big size pnyer?

avatar
December 14, 2011 at 2:14 AM delete

salam . thank banyak'' akak . finally . siap ! .;]

avatar
Aida Chummy
AUTHOR
December 14, 2011 at 2:03 PM delete

salam, k. lisa. Knape header nye kecik jee? :(

avatar
December 15, 2011 at 12:49 AM delete

kak , mcm mne nak center kan header ?

avatar
Aynn Ajeera
AUTHOR
December 15, 2011 at 4:41 AM delete

salam~
nk tnyee..
acano nk ltak code haeder???
means nk gne haeder yg gne code??

avatar
December 15, 2011 at 10:58 AM delete

hye sis (:
header nii . wany nak buad header yang macam tulis-2 tuh . sis faham , takk ? ala , macam mne eak . wany takkmau header yang letak pic bebesar gitu . nmacam mne ea sis ? bole tau takk ?

avatar
December 15, 2011 at 11:00 AM delete

http://wanycuymillae.blogspot.com/ . nii link blog wany . lupe plax nak tinggal kan .

avatar
December 17, 2011 at 9:41 AM delete

sis,saya nak promosi post nyh,ya.

avatar
December 17, 2011 at 8:24 PM delete

salam kak lyssa.. saya ade rembat akak punya background tau.heheh.. pepun tenkiu.. cantik background tue...heheh...

avatar
Nusha Fieyka
AUTHOR
December 17, 2011 at 9:52 PM delete

thank you very much..love you..hehehe..menjadi la,,,sukew sngt..

avatar
tyeikaa zaid
AUTHOR
December 19, 2011 at 11:54 PM delete

kakak , header sayaa dah terremove . cmnee nak dapat balek ?

avatar
teyraaa
AUTHOR
December 20, 2011 at 11:25 AM delete

dah siap :) thanks kak lysa comey :)

avatar
December 20, 2011 at 4:55 PM delete

assalammualaikum lysa,knp bila saya letak header tu dia jadi kecik and xcantik.

avatar
December 21, 2011 at 1:17 PM delete

jadi , tapi kenapa kecik ye ? :(

avatar
LoveLaura
AUTHOR
December 22, 2011 at 3:20 PM delete

assalammualaikum kenapa blog saya tak boleh cantik macam blog awak jelez laaaaa ... nak buat , dah try buat pun still tak bole dn tak jadi cantik macam awak punye blogg

avatar
Cik Eiyra
AUTHOR
December 24, 2011 at 6:22 PM delete

kak lyssa , camne nak buat header berpisah dgn blog .

avatar
December 26, 2011 at 3:37 PM delete

kak lyssa...saye nk tempah header..boleh x??teringin sangat..

avatar
iffah sakri
AUTHOR
December 28, 2011 at 5:01 PM delete

lyssa,,iffah amek header satu..thankssss...:-)

avatar
we siblings
AUTHOR
December 28, 2011 at 9:42 PM delete

salam akk ,nk tnya cmne nk buat header?saya dah buat kat adobe photoshop cs4..tapi nk convert jadi image cmne?nk buat header kat blog saye ...

avatar
happy gurl
AUTHOR
December 29, 2011 at 11:55 AM delete

akak.cam ne nk cari header yg len??
harap akak balaz..time kaseh~

avatar
emystory
AUTHOR
December 30, 2011 at 1:59 AM delete

lyssa..
nk tanya..de masalah dgn blog tp xtaw nak wat cmna..
first header ada 2 akt blog..kat bahagian setting dia ada dua..lagi satu "blog post" n ada dua. da try ikut tuto yang lyssa bg tp xjmp kod.
tlg eh lyssa.

avatar
Biodata
AUTHOR
December 30, 2011 at 5:36 PM delete

assalamualaikum,saya dah buat tapi nape takleh nakcenter and x transparent?

avatar
Biodata
AUTHOR
December 30, 2011 at 5:36 PM delete

assalamualaikum,saya dah buat tapi nape takleh nakcenter and x transparent?

avatar
January 1, 2012 at 4:53 PM delete

Kak lyssa !! thanks , dah jadi dah ! sayanggg kak lyssaaaaaaa !! <3 :*

avatar
shiwawa(wawa)
AUTHOR
January 1, 2012 at 9:41 PM delete

salam akak,,bole x akak tolong decorate blog wawa??i;m new blogger,,love to blogging but dunno how to decor,,plez akak,,akak nk gnjaran pe2 p0m xkesah,hee??bole?hoping:)

avatar
January 5, 2012 at 5:07 PM delete

Hai kak. Hmm. Btw nak tanya. macam mana nak buat welcome to blog tuh? yang image tu? tk retilah. Akak, nak minta tolong. boleh? tolong buatkan?! Adik mengharap sangat2!!!!!

avatar
January 8, 2012 at 9:39 AM delete

tanyer skit..header tu aper..?

avatar
January 13, 2012 at 6:31 PM delete

hai kak lyssa . farah curi header kak lyssa satu taw! tenkiuu :)

avatar
quila fery
AUTHOR
January 16, 2012 at 5:57 PM delete

kak lyssa kenape header saya besar gila . macam mana nak kecilkan saiz dia ? =)

avatar
dAya !
AUTHOR
January 16, 2012 at 11:34 PM delete

kak lyssa , camne na transparent kan header ??
tolg bagy tuto sekejap .. hhehe thank .. btw , akak da bnyak tolg ! thanks ..:D

avatar
January 21, 2012 at 3:43 PM delete

@qiela domo
kak lyssa nape x boleh keluar yang gambar kedua tu..mungkin saya
x pernah buat header kot

avatar
Syasya
AUTHOR
January 22, 2012 at 10:34 AM delete

akk macam mana nak masukkan gambar yg bru edit kat photoshop nak masukkan ke dlm blog? ajarkan.. please.. :)

avatar
nazeehahtan
AUTHOR
January 22, 2012 at 2:26 PM delete

kalau web ? url tuh apa ?

avatar
Nadiah aidi
AUTHOR
January 25, 2012 at 11:06 AM delete

Sya buat header transparent tpi npew x mnjdi ? PLik ..

avatar
January 26, 2012 at 2:41 PM delete

cntiknye header...sy amik 1 yeah lyssa...

avatar
January 27, 2012 at 7:46 AM delete

@Yana Halmi
saya punya pun...x jdi transparent n x center

avatar
SyahiRa
AUTHOR
January 27, 2012 at 7:45 PM delete

Kak Lyssa mcam mne nak centerkn header???

avatar
Anonymous
AUTHOR
February 3, 2012 at 3:31 PM delete

kak lyssa macam mana nak gunakan blogskin ?

avatar
Anonymous
AUTHOR
February 3, 2012 at 3:32 PM delete

kak lyssa , macam mane nak gunakan blogskin ?

avatar
tIerA
AUTHOR
February 6, 2012 at 1:51 PM delete

kak lyssa saya dahh buat tapii dia ta center..macM mana na cntre kan ye?

avatar
miDguRL
AUTHOR
February 9, 2012 at 11:35 AM delete

salam dakkenit ;P

dh rembat 1....tq ;)

avatar
Nur Fazira
AUTHOR
February 10, 2012 at 2:12 PM delete

salam lyssa,,heheh..malu la nk ckp..kalo x keberatan mcm mne nk buat cursor name mcm lyssa tu...boleh x tunjukkan tutorial die...tq

avatar
shasharina
AUTHOR
February 11, 2012 at 5:49 PM delete

kak lyssa , mcmmana nak masukkan blogskins kt dlm template blog sendiri eh ? pleaseeeeeeeeeeee kak ? :) thanks

avatar
February 22, 2012 at 9:32 PM delete

Assalamualaikum kak lyssa...sya nk tanye skit bleh x...cmne nk buat mcm header kak lyssa...bleh bagi tips x cara2 nk wat header mcm kak lyssa...harap kak lyssa baca..

avatar
February 23, 2012 at 4:23 PM delete

assalammualaikum...
kak lyssa nk tnya??
mcm mna nk msk kn header mcm kak lyssa buat???
hope you help me :)

avatar
About Me
AUTHOR
February 25, 2012 at 6:40 PM delete

haiiyy kak lyssa.. sya ambik stu yew .jgn marah taw

avatar
March 4, 2012 at 6:49 PM delete

Kak Lyssa Saya dh buat tapi tak ade.... Saya dh try bnyk kali..pastu kan Kak Lyssa,steps cara untuk buat cursor tu saya tk phm lah... :(

avatar
I_syah
AUTHOR
March 8, 2012 at 3:34 PM delete

knpe header ye kcl

avatar
DaniaDirah
AUTHOR
March 14, 2012 at 9:04 PM delete

Kak Lyssa , sye gna blogskin .. so , mcm mana nk letak header sendiri dlm blog ? mana nak cari URL link header yyg sye penat-2 dah buat tuu ? harap sgt akk dpt bantu .. thankssss

avatar
Agen YaaBu
AUTHOR
March 15, 2012 at 6:06 PM delete

Lyssa..kat mane nk cr header tuh??

avatar
Agen YaaBu
AUTHOR
March 15, 2012 at 6:07 PM delete

..Lyssa kat mane nak cr header nye..kat website ape?

avatar
Qistina
AUTHOR
March 17, 2012 at 1:50 PM delete

Hmm kak lysa . Saya guna blogskin kan , lepastu kan dia kena tick classic template tu kan . Then , dia terus tukar jadi classic . Now , saya nak tahu cara nak tukar header yang kat classic template tu . Fham tak ? kalau tak , takpelaa .

avatar
Qistina
AUTHOR
March 17, 2012 at 1:52 PM delete

Hmm kak lysa . Kan saya guna blogskin . then , dia kena tukar ttemplate ke yg classic kan . Then bila dia dah tukar ke classic, . Saya tak tau camne nak tukar header . boleh tolong, ajar tak ? .

avatar
MERPATI BIRU
AUTHOR
March 19, 2012 at 6:56 PM delete

akk cane nk besarkan gmbr header tu erk ?

avatar
MERPATI BIRU
AUTHOR
March 19, 2012 at 6:58 PM delete

akk cane nk besarkan header tu erk ?saye punye header kecil lah.

avatar
Nana syria
AUTHOR
March 28, 2012 at 1:09 AM delete

kak lyssa,, sye buat blog baru..but skarang pnyew da renew,, saye da ta phm na edit2 kat mne..

avatar
Nana syria
AUTHOR
March 28, 2012 at 1:09 AM delete

kak lyssa,, sye buat blog baru..but skarang pnyew da renew,, saye da ta phm na edit2 kat mne..

avatar
LYNDA CLEIRA
AUTHOR
April 1, 2012 at 12:54 PM delete

hay kakliysaa :)
lynda pening gilaa edit blogg lyndaa , lynda dah bosan dengan background lynda , lynda nak tuka pun tak tahuu . lynda dah terjah semuaa totrial yang ada ka blog kak lysaa :'(
tapi satu pun lynda buat errorr :'(

avatar
snabsnis
AUTHOR
April 7, 2012 at 9:52 AM delete

mcm mne nak bagi header gmbr tu besar

avatar
April 11, 2012 at 10:55 PM delete

dah siap tapi name kt header 2 x ikud name title kite dye skema nme seop bubbles tensyon arr kalo nk lihat jom kt blog shah http//budakzamansekarang.blogspot.com

avatar
cahayacinta
AUTHOR
April 25, 2012 at 10:09 PM delete

amik stu ye adq manis..:)))hihihi

avatar
cahayacinta
AUTHOR
April 25, 2012 at 10:10 PM delete

amik stu ye adq manis..:)))hihihi

avatar
^_^liya tasha
AUTHOR
May 3, 2012 at 4:24 PM delete

. akk lyssa tak ley lha nak wat nye ..susah .. :(

avatar
maslin
AUTHOR
May 11, 2012 at 6:14 PM delete

Sis...nak trylah buat... cantk n kretif blog...suke tgk...

avatar
erra vroom
AUTHOR
May 12, 2012 at 5:21 PM delete

ouh nakak thanksss.. jumm follow blog saya// http://erravroom.blogspot.com/

avatar
kyna
AUTHOR
May 16, 2012 at 11:19 AM delete

KAK LYSAA..
TOLONG SAYA..
SAYA NAK TANYA YANG LAIN NI..
SAYA PUNYA ENTRI TAK KELUAR DEKAT DASHBOARD LA.. TP ADA KELUAR DEKAT BLOG SAYA.. TP SLU MAXIMUM KAN 3 ENTRI KELUAR DEKAT BLOG..NI SATU JE.. SY DA PERGI SETTING TP STAY JUGA MCM TU..
DAN MASALH NYA YG LAIN ENTRI TAK KELUAR DEKAR DASHBOARD..ORANG PUNYA ENTRI PUN SAYA TAK BOLEH BACA..TLONG SAYA :)
KENAPA YEA??

avatar
miszmieda
AUTHOR
May 18, 2012 at 2:33 PM delete

err....npe header sye tuu ktpi n xdtgah yer??pningnyerrr........

avatar
drheartymza
AUTHOR
May 18, 2012 at 10:30 PM delete

kak lyssa . cne nak wat header jd center ae ??

avatar
khairul
AUTHOR
May 25, 2012 at 12:23 AM delete

cantik blog ..boleh bantu sy buat sebijik cam kamo

avatar
May 26, 2012 at 12:00 PM delete

amik satu tau.
thnks k.lyssa :)

avatar
May 31, 2012 at 12:51 PM delete

Akak lyssa,saya dah letak dalam blog saya tapi...asal kecik?

avatar
Nor Hamizah
AUTHOR
May 31, 2012 at 10:29 PM delete

akak knap header saya bsar sngt..hahah

avatar
June 1, 2012 at 1:26 AM delete

lisa,cmne nk wat header cam lysa wat?yg ade ayat cm "di sebalik kata2..."??hehe wat tutorial bleh?;p maafla...sy budak bru blaja nk wat blog sndri...ngeeee

avatar
Ct Nasuha
AUTHOR
June 7, 2012 at 9:41 PM delete

salam , cmne nk wt header ?

avatar
June 8, 2012 at 7:59 PM delete

kak . nape header saye kecik yg amat . nak beso baru nampak . macam mane nak buat jadik beso ?

avatar
eina azreenaa
AUTHOR
June 15, 2012 at 6:06 PM delete

a'ah lha eina wt pon sme jugak

avatar
June 22, 2012 at 12:11 PM delete

slm mcm ane nk wt.. kalu org tkn header kita.. dia jd ilang

avatar
Atiqah Meow
AUTHOR
July 22, 2012 at 9:24 PM delete

Assalamualaikum, lyssa . mcm mna nk buat header tk bleh la. Dia tk bleh keluar la. #Sedihnya. :(

avatar
Ruzaida Anys
AUTHOR
July 28, 2012 at 10:02 PM delete

Title blog sy hilang ;(

avatar
botak
AUTHOR
August 14, 2012 at 10:52 PM delete

bnyk tutorial membantu,ime kasih

avatar
Ella Teopard
AUTHOR
August 18, 2012 at 11:08 AM delete

akq , cm ne nak buat header kat blog lama ? asyik blog baru jek , kite nye x ley .. nak buat blog baru cm ne lak ?

avatar
ciynta leesa
AUTHOR
August 24, 2012 at 11:41 AM delete

nape header sye tak center ?

avatar
Aishah Sakidi
AUTHOR
August 29, 2012 at 9:49 PM delete

tq lyssa 4 sharing the info..

avatar
Miss Lollipop
AUTHOR
October 10, 2012 at 5:36 PM delete

KaK Lyssa Tolong Buat Tuto Untuk New Template Interface..Please!

avatar
October 19, 2012 at 11:05 PM delete

Salam kak Lyssa macam mana kak Lyssa buat hearder gambar ye???dan macam mana kak Lyssa buat tulisan dekat bawah sekali???dan camne Kak Lyssa buat Plis Like Tweet And G+ ye???

avatar
Ieykazmi
AUTHOR
October 26, 2012 at 8:01 AM delete

assalamualaikum akak..knp saya buat dye tak centre??

avatar
ohh ika
AUTHOR
November 4, 2012 at 8:10 PM delete

assalamualaikum , akak , boleh tanya x? ADD gadjet tu apa erk , kat mane boleh jumpa bende tu ? sya baru jer dlm dunia blog ni ? :)harap akak balas .

avatar
boneka hina
AUTHOR
November 7, 2012 at 11:46 PM delete

eh, salam!! hai,, cmne nak buat header sendiri+tarok gamba skaly eak??

avatar
Nada nadhirah
AUTHOR
November 18, 2012 at 5:18 AM delete

Okeyhh , Thanks . Tpy kenape header saye ke tepi . Mcm mane nk ketengahkan ye ..?

avatar
Nadrah Je Lah
AUTHOR
November 22, 2012 at 1:41 PM delete

@Yana Halmi Kak Lyssa , page element kat ner ye ?

avatar
Sherry Adnen
AUTHOR
November 25, 2012 at 3:59 PM delete

salam kak lyssa saya try buat then tetibe gamba tu terus memenuhi header.. :( so tolonglah saya

avatar
Budak Sengett
AUTHOR
December 3, 2012 at 3:57 PM delete

salam kak lisa, tahnkyou for tunjuk ajar :)

avatar
Novel Huda
AUTHOR
December 4, 2012 at 9:42 PM delete

.Assalamualaikum.
kak lyssa saya cuba buat kemudian tetibe gambar itu terus menjadi kecil

avatar
December 28, 2012 at 12:10 AM delete

macam mana nak buat header kat tengah?

avatar
Nurin Irdina
AUTHOR
January 4, 2013 at 6:57 PM delete

kak lyssa saya nak tanya klau header saya nak tutup tittle name blogger macam mana ? maksud saya nama blogger tuh nak tutup dengan header yang akak ajarkan nih :)

avatar
January 5, 2013 at 4:59 PM delete

HAI KAK LYS!SAYA BARU JER BUAT BLOG. NAK TANYA BLOGKAN DAH BARU?! SO NAK CARI PAGE ELEMENT TU DKAT MANA YA?!PENING LA :)

avatar
Nurin Irdina
AUTHOR
January 6, 2013 at 10:26 PM delete

kak lyssa , nurin nak tanya ada tak tuto buat header transparent guna photoscape or photofilter or photoshop cs3 ?

avatar
annisaa virgo
AUTHOR
January 27, 2013 at 8:48 PM delete

tak reti la,.. cane nihh ?? tolonglah kak oiyy :D

avatar
February 1, 2013 at 5:11 PM delete

HYE KAK LISA :) .. BLOG TITLE NYE HILANG .. ..DIA JADI MCM NI ..http://gincumerah123.blogspot.com/ .
MACAM MANE NK EK KAK LISA ?

avatar
Nur Irsalina
AUTHOR
February 10, 2013 at 3:05 PM delete

Akak lyssa , sya x reti buat , boleh akak lyssa buatkan x ? sya dh serabut kepala hotak mcm mnew nk buat , bila buat x jadi !

avatar
dania nadia
AUTHOR
February 13, 2013 at 10:49 AM delete

Assalamualaikum lyssa. Cube lyssa tgok blog sy. Mcm mane nak hilangkan warna biru kat atas header tu yee ? Sy ade tersilap tekan ape ape ke ? http://tentangnadhia.blogspot.com/ Hope lyssa dapat tolong :')

avatar
siti fazirah
AUTHOR
February 20, 2013 at 10:07 PM delete

asalamualaikum kak lyssa nak tnya sikit .. mcam mne nak kembalikan kotak header tu erk ? sy x sngaja tertekan remove .. dan skrg kotak header tu dah xde .. hrap kak lyssa dpat tlong :(

avatar
Aina Masyitah
AUTHOR
March 8, 2013 at 1:31 AM delete

assalamualaikum, kak lyssa... knape hweader saya kecik? bkn biasa besar ke?

avatar
March 23, 2013 at 5:46 AM delete

Salam akak , mcm mana cara nak guna blogskins erk ? Tak tahu lahhh :(

avatar
April 1, 2013 at 12:13 AM delete

ain xdapat buat la.. bap bwu mula buat blog jew.. nk xpham penggunaan semua2 nie..!!

avatar
April 1, 2013 at 12:14 AM delete

sya xdpat buat la bap bru jew da blog.. n tak pham tenta penggunaan semua2 mie..!!

avatar
April 12, 2013 at 12:02 PM delete

salam kak lyssa sya kak bagi html musik blog kak boleh tak sedap musik bila dengar please.... :)

avatar
Arifah Awadah
AUTHOR
April 18, 2013 at 10:24 PM delete

?? cmne nk buat?? x paham laaaa

avatar
May 9, 2013 at 12:08 PM delete

Assalamualaikum adik..:-)
Sy Baru Sgt Buat Blog.hehe..saja Mengisi Masa Lapang Kononnya...
Nak Tanya Sikit...dashboard Tu Kat Mana..? Tak De Pun Kat Tab Ni..

avatar
May 9, 2013 at 12:08 PM delete

Assalamualaikum adik..:-)
Sy Baru Sgt Buat Blog.hehe..saja Mengisi Masa Lapang Kononnya...
Nak Tanya Sikit...dashboard Tu Kat Mana..? Tak De Pun Kat Tab Ni..

avatar
May 9, 2013 at 12:08 PM delete

Assalamualaikum adik..:-)
Sy Baru Sgt Buat Blog.hehe..saja Mengisi Masa Lapang Kononnya...
Nak Tanya Sikit...dashboard Tu Kat Mana..? Tak De Pun Kat Tab Ni..

avatar
May 9, 2013 at 12:08 PM delete

Assalamualaikum adik..:-)
Sy Baru Sgt Buat Blog.hehe..saja Mengisi Masa Lapang Kononnya...
Nak Tanya Sikit...dashboard Tu Kat Mana..? Tak De Pun Kat Tab Ni..

avatar
May 9, 2013 at 12:08 PM delete

Assalamualaikum adik..:-)
Sy Baru Sgt Buat Blog.hehe..saja Mengisi Masa Lapang Kononnya...
Nak Tanya Sikit...dashboard Tu Kat Mana..? Tak De Pun Kat Tab Ni..

avatar
No_Capital™
AUTHOR
June 7, 2013 at 11:12 AM delete

Btul tu..sye pon x leh nk center kan header tuh..acane? Acane?? Hope kak lyssa cepat blas persoalan ni eh.. :(

avatar
Hazirah Bahar
AUTHOR
July 12, 2013 at 11:35 AM delete

@Yana Halmikat mna pulak pekataan 'design' nih ? dah klik dashboard pon , tk de plak pekataan design tu .

avatar
Njwa Asyilaz
AUTHOR
August 5, 2013 at 11:56 PM delete

akak . page element katne ?

avatar
Njwa Asyilaz
AUTHOR
August 5, 2013 at 11:59 PM delete

salam , akak , page element tu katne ?

avatar
najwa shuhada
AUTHOR
August 12, 2013 at 1:49 PM delete

kenapa saya punya blog lain??tak samalah

avatar
Adreana Eyqa
AUTHOR
September 10, 2013 at 6:46 PM delete

saya minta copy url dr page awak ye.. :)
thank info byk brguna utk newbie..

avatar
shidahyahya
AUTHOR
October 10, 2013 at 11:31 PM delete

salam.. akak design 2kat mne..?
pnat selongkar x jmpe2..
leh x akak tunjuk dri mle2 akak log in... harap akak blh bntu..
nak blog cntek mcm akak..

avatar
ZafirahAziz
AUTHOR
December 13, 2013 at 8:12 PM delete

nak tanye , kenapa saya tak jumpa dashboard bila tukar blogskin ? :( payah sangat .

avatar
beeha227
AUTHOR
March 11, 2014 at 8:09 AM delete

salam..akak..cmne nak wat menu page tuh..maksud saya yg cm menu home,tutorial and tips2 kat blog akk nie....harap akk dpt share

avatar
April 16, 2014 at 8:19 PM delete

Salam.. wow cara yang awak bagi memang senang.. hehe nak tanya mcam mana nak adjustkan masa ya ? sebab saya tak reti ==' hehe

avatar
May 11, 2014 at 10:49 AM delete

Very interesting article, I really enjoyed every article of this blog, and I learned a lot from here. Thank you for sharing with us. Visit my blog dofollow auto approve http://goo.gl/31NAio.

avatar
iana ayuni
AUTHOR
September 21, 2014 at 4:41 PM delete

hye lisa.. happy sunday..
saya buat xjadila.. command HTML border:0px dashed #cc99cc; text-align: center; margin:.5em 0 .5em; padding:0 0 4px; font-size:140%; font-weight:normal; line-height:1.2em; background:url(http://profilerehab.com/twitter/images/small/pink_polkadot_background_1.jpg); color:$titlecolor; }

ni ade kat header setiap kali iana post baru..

avatar
iana ayuni
AUTHOR
September 21, 2014 at 4:41 PM delete

hye lisa.. happy sunday..
saya buat xjadila.. command HTML border:0px dashed #cc99cc; text-align: center; margin:.5em 0 .5em; padding:0 0 4px; font-size:140%; font-weight:normal; line-height:1.2em; background:url(http://profilerehab.com/twitter/images/small/pink_polkadot_background_1.jpg); color:$titlecolor; }

ni ade kat header setiap kali iana post baru..

avatar
Nur Humaira
AUTHOR
December 4, 2014 at 1:28 PM delete

Kak Lyssa....
Boleh guna phone?

avatar
Nur Humaira
AUTHOR
December 4, 2014 at 1:29 PM delete

Kak Lyssa....
Boleh guna phone?

avatar
Pinky Girl's
AUTHOR
January 8, 2015 at 5:49 PM delete

kalau guna bloskin macam mana pulak???

avatar
Nuha
AUTHOR
February 27, 2015 at 11:55 AM delete

thankyou for sharing :)

avatar
June 9, 2015 at 2:48 PM delete

salam kenal lisa mantap blognya

avatar
Etuza Etuza
AUTHOR
September 10, 2015 at 3:55 PM delete

Asalam Lysa tq sediakan laman tutorial blog ya

avatar

Google+ Followers